Gå direkte til innhold
Nyhet: Vi tilbyr nå gratis skyss fra Moss til våre lokaler! Les mer

Hva er egentlig et arbeidsvarsling-kurs?

Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeid på riks- og fylkesveg, uavhengig om det er lønnet eller ikke.

Hva lærer du på kurset?

Hos oss i Viken Kompetanse vil du få pedagogisk og praktisk opplæring via våre arbeidsvarslings-kurs. Våre kursledere har lang erfaring fra bransjen og har et ønske om å dele sin fagkunnskap med deg som kursdeltaker, så du kan utføre arbeidet på en trygg og profesjonell måte. På kurset vil du lære å sikre arbeidere og trafikanter, avvikle trafikken forbi arbeidsstedet og muliggjøre effektiv og økonomisk drift av arbeidet. Viken Kompetanse skreddersyr arbeidsvarslings-kursene våre etter dine daglige arbeidsoppgaver. Vi har mange ulike øvelser fra mange ulike situasjoner du kan møte på i løpet av en arbeidsdag, og vi vil gi deg tips og triks underveis. Du vil lære å planlegge og utføre trafikkreguleringer i forbindelse med arbeid nøyaktig. For at trafikantene skal kunne opptre korrekt, er det viktig at varsling og sikring er riktig, tydelig, konsekvent og enhetlig. Alt dette vil du lære på kurset. Kurset er i 3 deler og tar 4 dager. Du må bestått kurs 1 og 2 før du kan gå videre til det siste.

Kompetanse er viktig

Som nevnt innledningsvis skal alle arbeidstakere ha nøvendig kompetanse, og vegholder kan kreve dokumentasjon på at arbeidstakerne har opplæringen som kreves. Skiltmyndigheten stilles krav om tilstrekkelig kompetanse på alle som har ansvar for arbeidsvarsling. Kan du ikke dokumentere tilstrekkelig kompetanse, skal du ikke få tildelt ansvaret for arbeidsvarslingen. Våre opplæringsansvarlige har pedagogisk bakgrunn og god erfaring med å tilrettelegge hvis noen av deltakerne skulle ha noen spesielle behov. Vi tilbyr også digital opplæring på arbeidsvarslings-kursene våre. Det er viktig for oss i Viken Kompetanse at alle skal ha samme forutsetning for å tilegne seg høyere kompetanse i sitt yrke.