Gå direkte til innhold
Nyhet: Vi tilbyr nå gratis skyss fra Moss til våre lokaler! Les mer

Hva kan du forvente under truckførerkurs?

Plukktruck.

Står du overfor et jobbintervju eller planlegger å søke jobb der du vet det blir kjørt truck, vil du kunne stille mye sterkere om du har tatt et truckførerkurs og mottatt et kompetansebevis.

Vi tilbyr truckførerkurs i Østfold og Viken for alle som er over 18 år. Hos oss kan du ta truckførerkurs i flere klasser. Om du allerede har har sertifikat innenfor en eller flere av klassene, vil du også kunne bygge videre på dette.

Hva kreves for å gjennomføre truckførerkurs?

Det finnes flere klasser innenfor truckførerbevis, men ofte er det vanlig å se på tre hovedtyper av truckførerbevis; truck som ikke løfter eller stabler, truck som løfter opp til 10 tonn og truck som løfter over 10 tonn. De ulike klassene er:

  • T1 Lavtløftende palletruck

  • T2 Skyvemast

  • T3 Sidestablende trucker

  • T4 Motvektstrucker

  • T5 Sidelaster (under 10 tonn)

  • T6 Sidelaster (over 10 tonn)

  • T7 Portaltruck

  • T8 Motvektstrucker med mas og gaffelarmer

  • T20 Diverse trucker som krever opplæring

Dersom du ønsker å gjennomføre truckførerkurs i klassene T1-T5 er dette fullt mulig uten noe tidligere kunnskap. Det stilles likevel krav til at du har fylt 18 år og har førerkort i klasse B. Planlegger du å ta truckførerbevis for en truck som kan løfte over 10 tonn (Klasse T6) er det derimot krav om at du har hatt truckførerbevis i klasse T4 i minst ett år før du tar dette.

De ulike kursene vil også variere ut i fra hvilke klasse du ønsker å ta truckførerkurs i. For de enklere truck-kjøretøyene kan det dreie seg om en enkelt dag. For de litt mer omfattende kursene, kan kursvarighet være opptil 5 dager.

Hvordan foregår truckførerkurs hos oss i Viken og Østfold?

Når du kommer på truckførerkurs hos oss i Viken kompetanse vil opplegget bestå av 4 moduler. Disse vil være både teoretiske og praktiske, der de to første handler om å legge det teoretiske grunnlaget og de to siste tar for seg den praktiske opplæringen.

Akkurat som med andre sertifikater, vil også truckførerkurset kreve en teoretisk forståelse. Mange synes kanskje at teori kan være kjedelig, og nettopp derfor ønsker vi å tilby en undervisning som ikke bare innebærer at du sitter der og stirrer på en skjerm. Den teoretiske undervisningen vil foregå i klasserom der du vil bli lært opp av en instruktør, men her vil det også bli lagt opp til både gruppeoppgaver, problemløsning og diskusjoner.

Etter tiden med teori er unnagjort er det tid for å begynne på den praktiske opplæringen av truckførerkurset. Dette kan foregå både på et lukket øvingsområde eller internt i bedriften. Om du ønsker å gjennomføre den praktiske opplæringen i bedriften du jobber, må du som skal ha opplæringen ha en fadder som kan lære deg opp.

Vi tilrettelegger for spesielle behov under truckførerkurs

Er du bekymret for hvordan truckførerkurset vil være grunnet lese- eller skrivevansker? Hos oss har vi instruktører med pedagogisk bakgrunn som tilrettelegger undervisningene etter dine behov. Alle våre instruktører, både de i Viken og Østfold vil derfor kunne hjelpe deg på veien mot truckførerbevis.