Gå direkte til innhold
Nyhet: Vi tilbyr nå gratis skyss fra Moss til våre lokaler! Les mer

Hvorfor trenger du G11-kurs, og hva er prisen?

Når du arbeider med løfteredskaper er det viktig at du klarer å se risikobilde i ulike situasjoner. Med et G11-kurs får du et sikkerhetssertifikat som gjør deg i stand til å arbeide med løfteredskaper på en trygg og forsvarlig måte.

Om du ikke er klar over viktige sikkerhetstiltak som skal innføres i arbeidet med løfteredskap, risikerer du at det oppstår arbeidsulykker. Dette er en lei situasjon, og som regel skal det ikke mye til for å unngå at det oppstår arbeidsulykker. I de aller fleste tilfeller handler det om feil sikring av last. Dette kan på den annen side får fatale konsekvenser dersom lasten faller på noen, maskinen kommer i ubalanse eller inneholder farlige stoffer.

Prisen på G11-kurs

Hos oss kan du gjennomføre kurs i G11 for en sikrere arbeidshverdag. Hva koster G11-kurs? Her hos Viken kompetanse er kurset priset til 4500. Under kurset vil du få god opplæring i sikker bruk av løfteutstyr, så vel som lover og forskrifter som du må ta hensyn til. Kurset gjør deg forberedt på uvante situasjoner, og vil øke sannsynligheten for at du unngår arbeidsulykker.

Hvorfor skal du gjennomføre et G11-kurs?

I tillegg til grunnleggende kurs i løfteredskaper, stilles det i dag også krav til at du som arbeider med løfteredskaper gjennomfører et eget kurs i sikkerhet rundt bruken av disse. G11 handler om sikker lasting av gods på løfteredskaper. Om du skal innta rollen som anhuker, stropper eller signalgiver, vil dette kurset gi deg den kunnskapen du trenger for å kunne gjennomføre arbeidet. Dersom du skal begynne opplæringen som kranfører, vil G11-kurset være et grunnleggende kurs før du begynner på selve krankurset. G11-kurset oppfyller kravene til opptakskravet for å kunne starte på opplæring i klassene G1-G4 og G8.

Hva innebærer G11-kurs?

Kurset tar for seg generell kunnskap om sikkerheten ved bruk av løfteutstyr. Det vil også gi en innføring i daglig kontroll, vedlikehold, lover og regler, samt retningslinjer for bruk av løfteutstyr. Dette innebærer å se på hvordan ulike løfteredskaper er konstruert, hva slags virkemåte det har. Ved å gjennomføre G11-kurs blir det helt klart for deg som skal jobbe med løfteredskaper – om det så er med lift, på rigg, offshore eller med stropping og signalisering – hvordan du skal håndtere godset som skal løftes. Å få en innføring i sikkerheten ved bruk av løfteutstyr, vil også føre til et bedre arbeidsmiljø, der du føler deg tryggere på jobb.

Vi tilbyr G11-kurs til en god pris

Trenger du å gjennomføre G11-kurs? Vi tilbyr G11-kurs til 6600 kroner. Under kurset får du full opplæring i sikker bruk av løfteutstyr, og sitter igjen med sikkerhetssertifisering som gjør deg kyndig til å jobbe med løfteutstyr, stropping, anhuking og signalisering. Som tidligere nevnt er dette også et kurs som oppfyller opptakskravet til å starte opplæringen som kranfører.