Gå direkte til innhold

Kranførerkurs

Alt du trenger å vite

Viken Kompetanse er en landsdekkende leverandør av kranførerkurs i Norge!

Vi tilbyr fysiske kranførerkurs i på våre avdelinger i Sør-Norge i Moss, Oslo, Sandefjord og Bergen. Vi har også avdeling i Trondheim. Alle våre kurs leveres som komplette kurs der all teori og praksis inngår i kurspakken. På våre kurs vil eleven få en grundig opplæring av regelverk som omhandler kranfører samt en god basiskunnskap i hvordan man operer en kran på en trygg og sikker måte.

Bedriftsinterne kurs

For bedrifter tilbyr vi også intern undervisning som kan utføres på arbeidsplassen deres med bruk av deres kraner. Dette har vi hatt positive resultater på slik at elevene kan operere kranene de skal bruke i arbeid gjennom et kurs. Det er ofte billigere at vi kommer til bedrifen, enn at 10 ansatte skal ha lønn for å reise for å ta et kurs. Her dekker vi hele Norge og Svalbard.

Våre kranførerkurs

Opplæringsplan for sertifisert opplæring‍

Sertifisert opplæring består normalt av 4 moduler foruten om Kran som har 5 moduler totalt. Tilleggsmodulen heter modul 2.3 som er et kurs i stroppe/anhuker og det er en obligatorisk modul sammen med modul 1 som må gjennomføres før man kan gå videre til spesialmodulene for kran. Vi tilbyr alle moduler i våre pakker. Hvis du har ett kran sertifikat fra tidligere slipper du de 2 første modulene.

Les mer om alle modulene her.

Hvor lang tid tar et kranførerkurs?

Lengden på kurset er avhengig av de ulike krankursene og om du har noen kranmoduler i ryggsekken fra tidligere.

Alle som skal gjennomføre Krankurs må ha 2 moduler som er felles for alle kraner. Modul 1 varer i 8 timer og modul 2.3 har 16 timers varighet. 

Alle timene er skoletimer som varer i 45 minutt hver. 1 time x 0,75 = 0,75 timer = 45 minutt

Kranførerkurs på nett

Vi tilbyr et landsdekkende nettkurs i kranføring. Nettundervisning vil undervises gjennom et videomøte som du får tilgang på i forkant kurset. Du vil ha direkte kommunikasjon med instruktøren og vil ha mulighet til å stille spørsmål underveis, samt chatte direkte med hele gruppen eller privat med instruktøren. Etter teorikurset og obligatorisk praksis, må mengdetrening med fadder eller instruktør gjennomføres i samsvar med opplæringsplan. Etter fullført kurs og antall timer trening er gjennomført gjennomføres en praktisk prøve.

Tilbyr dere kurs i helger og på kvelder?

Kursene våre går på både dagtid, kveldstid og i helger. Dette er så de skal være så tilgjengelig som mulig, for så mange som mulig.

Har du spesielle behov?

Som en sertifisert opplæringsbedrift har vi som mål å kunne tilrettelegge undervisningen for hver enkelt kunde/elev etter hvilke fysiske eller psykiske utfordringer eleven har så fremst vi kan evaluerer sikkerheten rundt undervisningen og ikke minst om eleven kan utføre et arbeid med det utstyret på en sikker og tilfredsstillende måte. Instruktøren og de ansatte i Viken Kompetanse har taushetsplikt og vil gi deg de beste faglige rådene om dette er et arbeidsutstyr som passer for deg.  De opplæringsansvarlige har også bestått pedagogiske kurs for opplæring og har praktisk bakgrunn med erfaring med for å tilrettelegge for de som for eksempel har lese- og skrivevansker, eller andre behov.

Her setter vi pris på at om snakker med oss før du bestiller kurs slik at vi kan evaluere og skreddersy den beste løsningen for deg.

I don't speak Norwegian

All our courses can be ordered with English or Polish books. We also have employees who speak Italian, Romanian, Polish and Spanish that can help if needed. Contact us for more information. In some of our courses we speak only English.

Kompetansebevis / Sertifikat / Bevis

Etter fullført kurs og bestått praktisk og teoretisk eksamen utstedes det kompetansebevis fra sentralregisteret på sertifisert opplæring. Vi har valgt å bruke sentralregisteret i Norge for å utstede kompetansebevis på sertifisert opplæring. Dette er det største registeret i Norge og din dokumentasjon vil for alltid ligge lagret der.

Beståttgaranti

Viken Kompetanse har lang yrkeserfaring og med vår kompetanse kan du føle deg trygg på at du får den beste opplæringen. Det er viktig å ha instruktører som kan yrket, på denne måten får du erfaring du kan ta med videre, og lærer deg noen tips og triks underveis. Våre instruktører har høy faglig kvalitet, er dedikerte og er faglig oppdatert til enhver tid. Vi er opptatt av kvalitet og seriøsitet og tilbyr oppfølging hele veien. Hele 97–98% av våre kursdeltakere består kursene, og skulle du stryke får du være med på et nytt kurs gratis.