Gå direkte til innhold

Maskinførerkurs

Alt du du trenger å vite

Gravemaskiner i solnedgang.

Viken Kompetanse er en landsdekkende leverandør av maskinførerkurs i Norge!

Vi tilbyr fysiske maskinførerkurs på Østlandet, Midt-Norge og Sør-Norge, samt maskinførerkurs på nett over hele landet. Formålet med vårt maskinførerkurs er gi kursdeltaker økt kompetanse på bruk av tyngre maskiner i arbeidsdagen. Det er også viktig for oss å skape bevisste holdninger til de farene som kan oppstå i løpet av en arbeidsdag. Våre kurs sørger for trygg og sikker bruk av tyngre maskiner og forebygger mot alvorlige uhell og ulykker.

Opplæringsplan for sertifisert opplæring‍

Opplæringen består av fire moduler. Modul 1 og 2 skal avsluttes med en teoretisk prøve og modul 4 skal avsluttes med en praktisk prøve.

Les mer om alle modulene her.

Hvor lang tid tar et maskinførerkurs?

Vårt maskinførerkurs tar 40 timer å fullføre fordelt over flere dager.

Maskinførerkurs på nett

Vi tilbyr et landsdekkende nettkurs i maskinføring på de teoretiske modulene. Nettundervisning vil undervises gjennom et videomøte som du får tilgang på i forkant kurset. Du vil ha direkte kommunikasjon med instruktøren og vil ha mulighet til å stille spørsmål underveis, samt chatte direkte med hele gruppen eller privat med instruktøren. Etter teorikurset og obligatorisk praksis, må mengdetrening med fadder eller instruktør gjennomføres i samsvar med opplæringsplan. Alle de teoretiske prøvene vil også blitt kjørt over nett. Praksisen vil bli utført etter bestått teori. Dette er en fullgod opplæring som tilfredsstiller alle krav, og sertifikatet er gyldig hele livet.

Tilbyr dere kurs i helger og på kvelder?

Kursene våre går på både dagtid, kveldstid og i helger. Dette er så de skal være så tilgjengelig som mulig, for så mange som mulig. 

Har du spesielle behov?

Vi har som mål å kunne tilrettelegge undervisningen for hver enkelt kunde/elev. De opplæringsansvarlige har pedagogisk bakgrunn og har erfaring med å tilrettelegge for de som for eksempel har lese- og skrivevansker, eller andre behov. Vi tilrettelegger også for kursdeltakere fra andre land og har lærebøker på både polsk og engelsk, italiensk, rumensk og spansk. Hvis du ønsker, kan du låne lærebøkene en uke før kurset begynner for å forberede deg bedre.

Hva koster et maskinførerkurs?

Vi gjør vårt ytterste for å gi det beste tilbudet i landet, tilrettelagt for alle, uavhengig av utfordringer du måtte ha.

I skrivende stund (januar 2024) koster et standard maskinførerkurs hos oss 10 990 kroner pluss 5000 kroner per klasse man ønsker (M2, M4, M5, M6).

Ønsker du M1 Bulldozer eller M3 Veihøvel, tilbyr vi dette kun gjennom fadderordning (som betyr at du tar praksisen i egen bedrift, da vi ikke har disse maskinene tilgjengelige).

Etter fullført kurs og bestått praktisk og teoretisk eksamen utstedes det kompetansebevis fra sentralregisteret på sertifisert opplæring der registreringsavgiften er 500 kroner. Det tilkommer ingen skjulte kostnader. 

Beståttgaranti

Vi har lang yrkeserfaring og med vår kompetanse kan du føle deg trygg på at du får den beste opplæringen. Det er viktig å ha instruktører som kan yrket, på denne måten får du erfaring du kan ta med videre, og lærer deg noen tips og triks underveis. Våre instruktører har høy faglig kvalitet, er dedikerte og er faglig oppdatert til enhver tid. Vi er opptatt av kvalitet og seriøsitet og tilbyr oppfølging hele veien. Hele 97-98% av våre kursdeltakere består kursene, og skulle du stryke får du være med på et nytt kurs gratis.