Gå direkte til innhold

Slik forbereder du deg på et kurs hos oss

Dame med hjelm.

Er du usikker på hva som møter deg på et kurs hos oss i Viken Kompetanse? Med noen enkle grep kan du stille godt forberedt og dermed få mest mulig ut av kurset.

Dersom du aldri har sittet på en truck eller vært på en byggeplass før, kan det oppleves som ukjent og kanskje til og med litt skummelt å skulle delta på kurs hos oss.

Du har imidlertid lite å frykte – våre instruktører er godt vant til å imøtekomme uerfarne deltakere. De aller fleste som kommer til oss kommer jo nettopp for å lære noe de ikke kan!

Samtidig kan det føles tryggere for deg dersom du forbereder deg litt, så i denne artikkelen går vi gjennom noen punkter det kan være nyttig for deg å gå gjennom før du møter på kurset.

Ingen forkunnskaper

For de aller fleste av våre kurs forventer vi ikke at eleven har noen forhåndskunnskaper.

Våre tårnkranførerkurs, for eksempel, er lagt opp slik at også elever som aldri har vært på en byggeplass før kan delta.

Når det er sagt: Det kan være lurt å gjøre litt research på nett og se litt på det du skal ta kurs i, slik at du vet litt mer om hva du går til.

Du kan for eksempel søke på YouTube etter videoer som viser hvordan ulike maskiner fungerer og kjøres.

Noen av lærebøkene som blir brukt på våre kurs.
Man kan hente eller få tilsendt læremateriell i forkant av kurs hos oss, slik at man kan stille godt forberedt.

Læremateriell

Hvis du skal ta et av våre større kurs (for eksempel kran eller maskin), kan du hente teoribøker og annet læringsmateriell hos oss i forkant av kurset slik at du kan lese gjennom dette og dermed få mest mulig ut av undervisningen.

Spesielt krankursene inneholder mye ny informasjon for folk som ikke har vært i bransjen før, og da er det nyttig å lese litt på egenhånd først, slik at ikke alt man går gjennom på kurset er helt nytt og ukjent.

Vi kan også være behjelpelige med å sende læremateriellet til deg i posten, dersom du for eksempel bor langt unna eller av andre grunner ikke har mulighet til å hente det hos oss.

Denne hjelmen fra Jula koster i skrivende stund 79 kroner.

Personlig verneutstyr

Skal du på et kurs med praksis, ønsker vi at du har minimum med deg:

  • Vernesko (Jula)

  • Hjelm med hakestropp (Jula)

  • Arbeidstøy eller annet tøy som du ikke har noe imot at blir tilsmusset av for eksempel oljer, fett og smøremidler.

  • Klær etter været dersom du skal delta på praksis utendørs.

Det finnes veldig rimelig verneutstyr der ute, klikk på lenkene over for å se priseksempler.

Vi selger også kvalitetshjelmer fra Kask med lav vekt og høy sikkerhet.

Denne hjelmen fra Jula koster i skrivende stund 79 kroner.

Har du lese- og skrivevansker?

Ikke fortvil hvis sliter med å lese eller skrive!

Du er ikke alene – mange av elevene våre har vanskelig for å lese eller skrive norsk – det kan for eksempel være fordi man har dysleksi eller ADHD, eller at man ikke har norsk som morsmål.

Alle våre instruktører er godt vant til dette. Du kan ta prøvene muntlig hvis det er det som funker best for deg.

Vi setter pris på om du sier ifra om dette på forhånd, for eksempel ved å nevne dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Mann som studerer.
Vi er godt vant med elever som har utfordringer med å lese eller skrive.

Hva hvis jeg stryker på prøven?

Fortvil ikke hvis du ikke skulle klare prøven første gang. Du har inntil 3 forsøk på å ta prøven og våre dyktige instruktører vil hjelpe deg med å finne ut av hva du burde lese litt ekstra på til neste gang og eventuelt gi deg flere oppgaver å øve på.

Beståttgaranti

Viken Kompetanse har som eneste kursleverandør en beståttgaranti. Dette betyr ikke at alle elever består alt, men hvis du møter opp presist hver dag og følger alle instruksjoner gitt av instruktøren, får du muligheten til å repetere opptil hele kurset én gang til gratis hvis du skulle trenge dette.

Garantien blir gjerne benyttet hvis en elev har utfordringer med teori eller praksis, og man får da være med på en ekstra runde på det man har utfordring med å få til.

Vi gjør dette fordi det er viktig for oss at både du og vi kan sove godt om natten og ikke være bekymret for at elevene våre kan håndtere maskiner på en trygg og fornuftig måte.

Velkommen på kurs!

Det er altså ingen grunn til å grue seg til å få ny kompetanse, og det er ikke krav om å gjøre noe i forkant av kurset.

Ring oss gjerne på 978 20 000 eller send en epost til post@viken-kompetanse.no hvis du skulle ha flere spørsmål – og velkommen på kurs hos oss!