Gå direkte til innhold
Nyhet: Vi tilbyr nå gratis skyss fra Moss til våre lokaler! Les mer

Vi tilbyr maskinførerkurs i Akershus

Viken Kompetanse tilbyr maskinførerkurs i Akershus der du kan ta kurs i klassene M1–M6.

I løpet av de neste årene spås det at det kommer til å bli et behov for flere folk innenfor byggebransjen. Skal du ha en karriere i byggebransjen, er det som regel nødvendig med sertifikat for å kunne håndtere større maskiner som anleggsmaskiner. For at du skal kunne jobbe lovlig, må du gjennomgå et maskinførerkurs.

Hos oss kan du ta maskinførerkurs i M1–M6

Har du allerede en jobb og ønsker å ta maskinførerkurs i klassene M1–M6? Eller ser du for deg at dette kunne vært nyttig å ha på plass for ditt karrierevalg? Vi tilbyr maskinførerkurs i Akershus der du kan ta kurs i klassene M1 doser, M2 gravemaskin, M3 veihøvel, M4 hjullaster, M5 gravelaster og M6 dumper. Kursets teoretiske del dekker behovet for alle de ulike klassene, men den praktiske opplæringen vil variere ettersom hvilken maskin du skal betjene.

Maskinførerkurs handler om å lære å håndtere anleggsmaskiner. Denne type maskiner blir også gjerne kalt masseforflytningsmaskin, og det er viktig at du tar maskinførerkurs innenfor den eller de maskinene som er relevante for din arbeidsplass. De ulike maskinene har alle forskjellige funksjoner, og det er derfor ikke nok med et maskinførerkurs for å kunne betjene alle typer anleggsmaskiner.

Her finner du en oversikt over alle de ulike klassene for maskinførerkurs.

Hvordan bli en trygg sjåfør med maskinførerkurs

Et maskinførerkurs skal først og fremst hjelpe deg å bli en trygg sjåfør, men for at dette skal være mulig er det viktig at du som er elev har god kunnskap rundt bruk av maskinene, deres virkemåte, vedlikehold som må bli gjort og sikkerhetstiltak. Det er viktig at du under maskinførerkurset får en god forståelse for dette slik at du unngår ulykker og skader under opplæringen og i fremtiden.

Slik blir du trygg under maskinførerkurs hos oss

Når du begynner på maskinførerkurs hos oss i Akershus vil perioden bestå av en teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske delen er viktig for at du skal få en forståelse for hva det vil si å håndtere anleggsmaskiner slik at du blir en ansvarlig sjåfør. Den praktiske delen handler deretter om å bruke det du har lært til å kunne kjøre de ulike maskinene. Her vil du blant annet få opplæring i teknikk, hvordan du skal kjøre under ulike omstendigheter, kjøring på ulike underflater og hvordan utføre vedlikehold og kontroll av maskinen. Det er under den praktiske opplæringen at du etterhvert vil kunne føle deg mer trygg, effektiv og dyktig, for som vi alle vet: Ovelse gjør mester.

Vi tilpasser maskinførerkurs etter dine behov

Under maskinførerkurs hos oss har du muligheten til å ta den teoretiske delen over nett eller i klasserom. Du må deretter bestå en eksamen i maskinførerkurs, dette gjelder både for de teoretiske og praktiske modulene. Den praktiske modulen er mulig å gjennomføre her hos oss i Akershus, eller på egen arbeidsplass gitt at du får en fadder som vil kunne lære deg opp. Eksamen skal deretter gjennomføres hos oss på vår opplæringsplass.

Vi er også veldig opptatte av å tilpasse undervisningen til den enkelte, slik at du får et maskinførerkurs som passe deg og dine behov. Dette kan for eksempel dreie seg om lese- eller skrivevansker. Vi har også flere undervisningsbøker på andre språk og kan skaffe nye om det skulle være behov for det.

Les mer om våre maskinførerkurs her.