Gå direkte til innhold

Viken Kompetanse tilbyr krankurs i alle klasser

G1, G2, G3, G4, G8, G11 og G20

Skal du jobbe med løfteredskap og kraner på jobben krever myndighetene at du tar krankurs.

Hvor kan du ta krankurs hos oss?

Vi holder til i Østfold og Viken og tilbyr krankurs innenfor flere klasser. Hos oss kan du ta kranførerkurs i klassene G1, G2, G3, G4, G8, G11 og G20. Alle våre kurs er godt utformet, med hensikten å gi deg tilstrekkelig med kompetanse til å kunne arbeide med kraner.

Dersom du gjennomfører krankurs hos oss kan du selv velge om du ønsker å ta den teoretiske delen over nett eller i klasserom. Når du skal utføre den praktiske delen har du ved flere klasser også valget om du vil gjøre dette på vår opplæringsplass eller om du vil benytte din egen arbeidsplass til opplæringen. Her vil du da måtte ha en fadder som lærer deg opp. For enkelte klasser vil det også være krav til at du har sertifikat innenfor andre klasser.

Hva blir lagt vekt på under krankurs hos oss i Viken Kompetanse?

Når du kommer på krankurs hos oss vil vi være svært nøye med å gå gjennom den tekniske bruken av kranene, slik at du får en god forståelse rundt kranenes konstruksjon, funkjson, hva som kreves av vedlikehold, hvordan de er i bruk og ikke minst sikkerhetstiltak.

Å jobbe med kran kan være risikofylt, og det er derfor viktig at du som deltaker blir gjort klar over farene som inngår i kranføring under kranførerkurset. Kurset er til for å kunne gjøre deg i stand til å utføre arbeid med kran. Akkurat som med alt annet krever det øvelse, og du vil ikke være ferdig utlært etter et krankurs, men du vil ha den grunnleggende kunnskapen som er nødvendig for å kunne drive med kranarbeid og unngå arbeidsulykker.

Hvorfor skal du ta krankurs hos oss?

Viken Kompetanse er en sertifisert opplæringsbedrift via ASAS med instruktører som har arbeidet i bransjen i lang tid. I tillegg er vi også medlem av Noorsi (Norsk organisasjon for sikkerhetsopplæring). Hos oss får du kursledere med god erfaring som har et ønske om å dele sin kunnskap med nye mennesker. Etter å ha jobbet i bransjen i så mange år, vil våre instruktører, i tillegg til undervisningsopplegget,  kunne komme med smarte triks og tips.

Vi vil også kunne tilpasse opplæringen etter dine behov dersom du skulle trenge ekstra lese- eller skrive-hjelp, eller om det er noe annet du trenger hjelp med. Hos oss har vi undervisningsbøker på flere språk og har spesialisert oss på å tilrettelegge undervisningen for hver enkelt elev.

Vi har også avtaler med flere av de største maskinentreprenørene i Østfold. Det betyr at du som elev vil ha tilgang på mange kjøretøy og dermed kunne ha opplæring i maskiner som er tilsvarende de du vil jobbe med på arbeidsplassen din.

Du står helt fritt til å velge om du ønsker å gjennomføre den teoretiske delen av kursene våre over nett eller i klasserom.